התקנת אזעקות

תוכן עניינים
כאן לשירותכם

או חייגו 1700-70-90-30

בעבר – התקנת אזעקות יכלה להיות דבר דיי נפוץ בבתי עסק שונים. עם זאת – לא בכל בית עסק הייתה אזעקה, יש כאלו שהייתה בהם, יש כאלו שלא. ועם הזמן, נדמה היה שהטרנד יכול להיכנס גם לבתים פרטיים – וכך קרה. גם כיום – יש בתי עסק שיש בהם אזעקה, ויש כאלו שלא – יש בתי עסק שלא נמצאים במרחב מסחרי לצורך העניין, אלא הם יותר עסקים ששוכנים בבית – על כן, לא נכליל. בכל אופן – גם בפן הפרטי – ישנם בתים פרטיים, שיש בהן מערכות אזעקה, וישנם שלא.

אם ניכנס לאינטרנט ונקרא כתבות על התקנת אזעקות – נראה כל מיני סיפורים מפחידים שאפשר לספר לצד המדורה, או על כוס קפה בשיחת סלון – על צעדים משום מקום, חריקות ורעשים – וכמה זה מפחיד וכמה כדאי שתהא מערכת אזעקה שתוכל להתריע במקרה שיקרה משהו. ובכן, אין ספק שזה יכול לתת מידה מסוימת של שקט. אבל אם יש פחד מפני אנשים לא קרויים למרחב – סביר שהמערכת לא תרפא אותו, אלא תספק חוויה מסוימת של יכולת הכנה, ואף הרתעה. שזה נפלא, אם כי רצינו לתת על כך בהירות, למקרה שמישהו רצה בה. בכל מקרה – אם יש סיבה קונקרטית ורלוונטית לאדם להתקין מערכת אזעקה, נוכל לדבר מעט על הדבר בכתבה זו.

באופן כללי – בימינו מערכות אעזקה יכולות להיות מורכבות מחמישה רכיבים עיקריים: גלאים, מוח אזעקה, לוח מקשים, סירנות, מצבר גיבוי (שנותן כוח במקרה של הפסקת חשמל). יש מערכות אעזקה שאפשר לשדרג כדי לכלול בהן גם מצלמות אבטחה וגלאים משוכללים, כמו גם גלאי עשן. כאשר גלאים יכולים להיות בסיסיים כמו אלו שעלותם היא משהו כמו 50 ₪, ואף מורכבים כדי לכלול סט מצלמות וגלאים באלפי שקלים. באם מדברים על התקנת מערכת אזעקה סטנדרטית שמכילה כ-5 חלקים בסיסיים, בנוסף לשלושה גלאים – ניתן להגיע למחירים של בין 2,500 ₪ ל-4,000 ₪, או כך – והמחיר כולל התקנה ומע"מ, כאשר אזעקות מהרכב "משובח" יותר, כנראה יעלו יותר.

התקנת אזעקה

בין אם מדובר בדגם הקווי או האלחוטי – יש שיגידו שיש משהו כמו 4 שלבים עיקריים. כאשר הראשון בהם הוא בחירת מיקום האזעקה בבית – שזה יכול להיות מתוכן יחד עם המתקין – כדי לזהות כיצד נכון למקם כל רכיב של המערכת – המתקין יכול (ואולי אף מומלץ) להגיע לייעוץ מקדים בנושא. מיקום הגלאים במקומות רלוונטיים יכול להעלות את אפקטיביות יכולת ההרתעה של האזעקה אל מול "תנועות לא מאושרות בשדה". כאשר את הרכז (החלק המרכזי) כנראה עדיף להתקין במקום מוסתר בבית, בנפרד מלוח המקשים – ובלי צופר פנימי – כדי שבמקרה של הפעלת הסירנה היא תהיה מוחבאת היטב בלי סיבה שינטרלו אותה בטרם עת.

לאחר מכן מגיע שלב בו מעבירים חוטים – שזה למעשה החיווט בין רכיבי מערכת האזעקה והתקנה שלהם במקומות שנבחרו – מחיר של חיווט תלוי במספר המטרים שייבחרו, והמחיר למטר. זה רלוונטי כאמור לסוג החוטי/קווי של המערכת. השלב שלאחר מכן הוא ההגדרות והתכנות – בו מתכנתים לפי צרכי הלקוח: מספרי הטלפון שיקבלו התראה במקרי התראה וכד'. ולבסוף – לבדוק אם הדבר יזמין את המוקד במקרה של התראה – באם מדובר בעסק או דירה שהביטוח מכסה זאת – כנראה יש עניין שיהיה מחובר למוקד – אך זה בכל מקרה נתון לבחירת הלקוח. החיבור למוקד הוא מעין מנוי חודשי שכזה – שמאפשר הגעת סייר במקרה של התראה, סייר שאינו שוטר – אלא ביכולתו להזעיק שוטר – כמו גם חשוב לבדוק (אולי עם השכנים) מה זמן התגובה וההגעה של הסייר לשכונה, בממוצע וכו'.

אם כן, זה היה קצת בנושא זה – תודה על קריאתך, TITMATEG אזעקות

קבוצת עידן
קבוצת עידן

המאמר נרשם ע"י החברה המובילה בישראל קבוצת עידן לשיפוץ בניינים הוספת מרפסות ובניית ממדים לבניינים משותפים, הניסיון עושה את ההבדל. קבוצת עידן הינה חברה קבלנית המנוסה בביצוע פרויקטים הנדסיים מורכבים.

שתפו את המאמר:

מאמרים נוספים:

1700-70-90-30

שיפוץ ושיקום בניינים, בניית ממד והוספת מרפסות לבניינים רק עם קבוצת עידן עובדים בצורה מקצועית ומהירה!

פנו אלינו עוד היום לקבלת מידע נוסף/ הצעת מחיר
ונציגנו יחזור אליכם בהקדם!!

או חייגו 1700-70-90-30