מבדק בטיחות ואישורי מוכנות במוסדות חינוך

תוכן עניינים
כאן לשירותכם

או חייגו 1700-70-90-30

על פי פקודת הבטיחות בעבודה ופקודת הנזיקין, האחראיות על הבטיחות במוסדות החינוך חלה על הרשות המקומית. משרד החינוך הוא שקובע את מדיניות הבטיחות מוסדות החינוך והוא מנחה את הרשויות המקומיות בעניין.
אחת ההנחיות העיקריות של משרד החינוך הנוגעת לנושא הבטיחות במוסדות השונים היא קיום מבדקי בטיחות לבתי ספר וכן למוסדות חינוכיים נוספים, כאשר את המבדקים הללו צריך לערוך יועץ בטיחות שיש לו הסמכה בתחום המדובר.

מהם מבדקי בטיחות במוסדות חינוך

כאמור, על פי תקנות ארגון הפיקוח יש צורך לערוך מבדקי בטיחות במוסדות שונים. המבדקים הללו בוחנים את הבטיחות הפיזית של המוסדות ומהווים את הדרך היעילה ביותר להבטיח את שלומם של התלמידים בכל רגע נתון. מבדק הבטיחות מתבצע על פי רשימות מבדק אשר קבע האגף לביטחון, לבטיחות ולשעת חירום במשרד החינוך.
המבדק מתפרש כל פני כל השטח של המוסד והוא בודק את המתקנים, את החצר, את הגדרות והדלתות, את החלונות, את התאורה, את החשמל, בטיחות אש, בטיחות במטבח ועוד. בתום המבדק יועץ הבטיחות מגיש דוח בטיחות מסכם לגורמים אשר אחראים על הבטיחות במוסד.

באיזה מוסדות חינוך יש לערוך מבדקי בטיחות?

מוסדות החינוך שיש לערוך בהם מבדקי בטיחות הם: גני ילדים, בתי ספר יסודיים או תיכוניים, כפרי נוער, פנימיות ועוד. כאשר יועץ בטיחות מוסדות חינוך מגיע לקיים מבדק בטיחות לבתי ספר הוא פועל בהתאם לכמה שלבים: ראשית כל הוא עורך סיור ראשוני בשטח, הוא מבצע מבדק פנימי וחיצוני של מוסד החינוך, הוא מאתר ליקויים בטיחותיים שונים וכן פערים בין התקנים וההנחיות לבין המצב בשטח, הוא מוציא דוח מפורט בנוגע לליקויים אשר נמצאו והוא מעביר אותו להנהלת המוסד, הוא בודק את תיקון הליקויים בשטח, הוא מוציא אישור בטיחות שנתי למוסד החינוך אשר חתום על ידי עורך המבדק.

מהי הרשימה המנחה למבדקי בטיחות במוסדות חינוך?

הרשימה המנחה למבדקי בטיחות במוסדות חינוך נגזרת מחוזר מנכל של משרד החינוך לבטיחות וכן מתקנות וחוקים שונים לרבות חוק החשמל, חוק התכנון והבנייה, הוראות כיבוי אש, פקודות הבטיחות בעבודה ועוד. מעבר לכך הרשימה מבוססת גם על לקחים אשר הופקו מאירועי בטיחות שאירעו בעבר במוסדות חינוך ועוד.

כאשר יועץ בטיחות של מוסדות חינוך מקיים מבדק בטיחות בשטח של המוסד הוא מתבסס על הרשימה המנחה המדוברת. על סמך הרשימה הזאת הוא מקיים סקר פיזי של החצרות והמבנים בשטח של המוסד, הוא בודק את דרכי הגישה והמילוט, הוא בודק את מעקות הבטיחות, המדרגות, חיפויי רצפה וקיר, פתחים, גדרות, שערים, תחזוקה כללית, מערכת גז וחשמל, מתקני ספורט ושעשועים, מעבדות, ציוד לגילוי וכיבוי אש, מטבחים, ציוד חשמלי, מקלטים, מגרשי ספורט ועוד.

לאחר ביצוע המבדק היועץ יגיש דוח בטיחות אשר מפרט את כל הליקויים אשר אותו במהלך המבדק.
על עורך המבדק לכלול בדוח שלו גם מפגעים שהוא מזהה בזמן אמת שאינם מפורטים ברשימה המנחה.

כיצד בוחרים יועץ בטיחות לביצוע בדיקת בטיחות?

אם אתם זקוקים לשירותיו של יועץ בטיחות לצורך ביצוע בדיקת בטיחות, חשוב מאוד שתבחרו בחברה המתמחה בתחום שירותי ייעוץ והדרכה במגוון תחומי בטיחות שונים, אשר תעניק לכם את השירות היעיל, המקצועי, האיכותי והטוב ביותר בתחום.

יש לבחור בחברה המתמחה בעריכת מבדקי בטיחות במוסדות חינוך שונים עבור לא מעט מועצות מקוציות ועיריות בהתאם לכל הדרישות העומדות על הפרק. אין ספק כי חשוב ביותר לשמור על הבטיחות במוסדות חינוך ועל כן, אין להתפשר על החברה שמציעה את השירות המדובר.

חברת צמח בטיחות בעלת יועצי בטיחות למוסדות חינוך מקצועיים, בעלי ניסיון רב בתחום הבטיחות בכלל ובמוסדות חינוך בפרט.
לשיחת ייעוץ ללא עלות בנוגע לאישור בטיחות למוסדות חינוך, צרו קשר עוד היום עם חברת צמח בטיחות בע"מ.

 

 

קבוצת עידן
קבוצת עידן

המאמר נרשם ע"י החברה המובילה בישראל קבוצת עידן לשיפוץ בניינים הוספת מרפסות ובניית ממדים לבניינים משותפים, הניסיון עושה את ההבדל. קבוצת עידן הינה חברה קבלנית המנוסה בביצוע פרויקטים הנדסיים מורכבים.

שתפו את המאמר:

מאמרים נוספים:

1700-70-90-30

שיפוץ ושיקום בניינים והוספת מרפסות לבניינים רק עם קבוצת עידן עובדים בצורה מקצועית ומהירה!

פנו אלינו עוד היום לקבלת מידע נוסף/ הצעת מחיר
ונציגנו יחזור אליכם בהקדם!!

או חייגו 1700-70-90-30