תקנות התכנון והבניה מרפסות היתר בניה למרפסת
לכל דירה בישראל ניתן להוסיף מרפסת שמש בגודל של 12 מר , על שטח המרפסת לא משלמים ארנונה בנוסף ניתן להשתמש בזכויות בניה לשטח עיקרי לטובת המרפסת.
בעת תכנון הוספת מרפסות שמש ניתן לנצל זכויות בניה קיימות כגון:
- זיכוי ממ"ד- בדירות בהן נבנה ממ"ד לפני כניסת החוק המאפשר בניית ממ"ד ללא שימוש בזכויות בניה של שטח עיקרי לרוב כ-5 מ"ר.
- לעיתים נותרו זכויות בניה שהקבלן לא השתמש – די נדיר.
- הקלות שנכנסו לתוקף בתב"ע – לעיתים הוועדה המקומית לתכנון ובניה מוסיפה הקלות.
- אם במרוצת השנים לאחר שהבניין נבנה יצאו עדכונים לתב"ע החלה על הבניין והוסיפו הקלה – בעלי הדירות בבניין זכו לאפשרות להוסיף שטח עיקרי לדירה ויכולים לנצל זכויות אלו ולהגדיל את המרפסת.
*על שטח זה משלמים היטל השבחה , גובה ההיטל משתנה בהתאם לשווי הדירה במקרה זה העירייה מבקשת להשתתף
ברווח עם בעלי הדירות , למרות התשלום תמיד גובה השבחת המחיר של הדירה לאחר
הוספת או הגדלת המרפסת גבוה משמעותית מגובה ההיטל השבחה ועלות הבניה של המרפסות.
- מה משך זמן הבניה של פרויקט תוספת מרפסות?תקנות התכנון והבניה מרפסות
משך הביצוע משתנה בהתאם למספר המרפסות, גובה הבניין, דרכי הגישה לבניין, גובה הבניין, סוג המרפסות וגודלן.
- תוספת עד 10 מרפסות תלויות מפלדה יכולה להיגמר תוך חודש ימים.
- תוספת עד 30 מרפסות פלדה יכולה להסתיים תוך 4 חודשים.
- תוספת עד 10 מרפסות מבטון יכולה להסתיים תוך 3 חודשים.
- תוספת עד 30 מרפסות בטון יכולה להסתיים תוך 6 חודשים.
- תוספת עד 60 מרפסות פלדה יכולה להסתיים תוך 9 חודשים.
- תוספת עד 60 מרפסות בטון יכולה להסתיים תוך 12 חודשים.
*לוחות זמנים מינימום לביצוע ,ככל שהפרויקט מורכב יותר משך זמן הביצוע ארוך יותר.
- מה זה קונסטרוקטור ?תקנות התכנון והבניה מרפסות
קונסטרוקטור זהו מהנדס אזרחי אשר למד והתמחה במגמת תכנון מבנים והוא למעשה
הגורם החשוב ביותר בתכנון הקונסטרוקציה של המרפסת. הקונסטרוקטור מקבל מהאדריכל את התכניות
ובודק האם מבחינה קונסטרוקטיבית המרפסת יכולה לתפקד תוך התחשבות במגבלות התכנוניות של הפרויקט.
קונסטרוקטור המרפסות מבצע מודל במחשב אשר מדמה את העומסים המופעלים על המרפסת,
על היסודות ועל הבניין תאושר לאדריכל רק אם התכנית מסוגלת לעמוד במבחן המציאות ורק אז האדריכל יוכל להתקדם.
תהליך תכנון ובניה של מרפסות תלוי מאוד בסוג המרפסות, העירייה בה מעוניינים לקבל היתר בניה ומשתנים נוספים, אנו בקבוצת עידן
מתמחים בהוצאת היתרי בניה למרפסות שמש מפלדה ובטון בכל רחבי הארץ במחירים הוגנים ובאיכות הביצוע הגבוה בענף.
ישראל היא מדינת חוק ואחד החוקים המרכזיים בה הוא החוק שלא ניתן לבנות מבנה חדש או להוסיף תוספת בנייה ללא היתר בנייה. לקבלה של היתר בניה יש תהליך ברור המתחיל בתכנון תכנית של המבנה והבאה שלה לאישור של אדריכל ומהנדס. את האישורים מגישים למועצה או לעיר בה גרים ולאחר מתן אישור שלהן ניתן להתחיל בתהליך הבנייה. הוצאת היתר מסוג זה חשובה ממספר סיבות:
המדריך להוצאת היתר בניה
- היא מבטיחה את בטיחות הבנייה
- היא מבטיחה את תקינות המבנה
- היא יכולה למנוע מצב של קנסות על הבנייה
- היא מתאימה את המבנה שלנו לתוכנית המתאר העירונית
הבחירה לפעול לפי החוק היא בחירה חכמה ונכונה מבחינה מוסרית והיא גם הרבה יותר משתלמת מבחינה כלכלית. עדיף לשלם את המחיר של הוצאת היתר בנייה מאשר להסתכן בהרס המבנה שלנו או במצב בו נצטרך לשלם עליו קנסות כבדים מאוד. הוצאת היתר בנייה לפי החוק תאפשר לנו ליהנות מביטחון אישי ולדעת בוודאות שהבית שלנו הוא בעל רישיון ושלא יקרה לו כלום.
למה חשוב להוציא היתר בנייה?
אז למה בעצם חשוב להוציא ביתר בנייה? ללא היתר בנייה אנחנו למעשה עוברים על החוק בכל מבנה או תוספת למבנה שאנחנו בונים. אי הוצאת היתר יכולה לגרום לכך שהמבנה שלנו או התוספת שלו יהרסו. ישנו היגיון ברור מאחורי הוצאה של היתרי בנייה וההיגיון הזה נועד להסדיר את הבנייה של מבנים שונים מבחינת רמת הבטיחות שלהם ומבחינת ההתאמה שלהם לסביבה בה הם בנויים. ההיתר נועד לשמור גם על שטחים ציבוריים כשטחים ציבוריים שאף אחד לא משתלט עליהם באופן אישי ומנכס אותם לעצמו. המטרה של הוצאת היתרי בנייה היא להסדיר את כל נושא הבנייה כך שערים ויישוביים יהיו מסודרים ומוסדרים ולא ישרור בהם בלגן מבחינת התשתיות והשימוש בשטחים הציבוריים. ההיתרים של הבנייה נועדו גם למנוע מצבים של צפיפות גדולה מדי בערים או מצב בו יש עומס על תשתיות שונות של חשמל, מים ושימוש בשירותים שונים של העיר כמו קופות חולים, פינוי זבל ועוד.
איך מקבלים היתר בניה?
אז איך בדיוק מקבלים היתר בנייה? אם אנחנו רוצים להוציא היתר בנייה אנחנו צריכים לפנות לאדריכל ומהנדס שיתכננו לנו תכנית לפי התוספת שאנחנו רוצים לבנות.
אנו מומחים בקבלת היתר בניה ל:
מרפסות תלויות , היתר לצורך בניית ממד
לאחר אישור התוכנית על ידי האדריכל והמהנדס הפרטיים ששכרנו נגיש את התוכנית למהנדס המחוז או למהנדס העירייה או המועצה המקומית בה אנחנו גרים ובה אנחנו רוצים לבנות. לאחר שהנדס הרשמי של המועצה או העירייה בה אנחנו חיים יאשר לנו את הבנייה נוכל להתחיל לבנות. קבלת היתר כוללת בין השאר תשלומים שונים גם לאנשי המקצוע הפרטיים שאנחנו שוכרים וגם למדינה וההוצאה של ההיתר יכולה לעלות גם כמה אלפי שקלים. ככל שנקדים בשלב מוקדם יותר של הבנייה שלנו להוציא את היתר הבנייה שלנו כך המחיר הסופי שלו יהיה נמוך יותר ונמנע מתשלום של קנסות מיותרים שיעלו לנו ביוקר רב.
שלבים בקבלת היתר בניה
השלב הראשון בקבלת ההיתר הוא הזמנה של אדריכל ומהנדס פרטיים לנכס שלנו על מנת שיבדקו אותו ואת הבטיחות של תוספת הבנייה שאנחנו רוצים להוסיף להם. ניתן לקבל היתר בנייה רק כאשר יש לנו תכנית מסודרת שיכולה לאפשר לנו לבנות באופן בטוח לפי כל התקנות. לאחר שתהיה לנו תכנית נצטרך להגיש אותה לאישור של המועצה המקומית וגם של מנהל מקרקעי ישראל – בעיקר כאשר אנחנו בונים בית חדש מאפס. לאחר קבלת האישור נוכל להתחיל לבנות. השלבים לקבלת ההיתר הם ברורים מאוד וחשוב לא לפסוח עליהם. ניתן למעשה לקבל היתר בנייה גם בדיעבד לאחר שהמבנה כבר בנוי – אך יש בכך לקיחת סיכון מיותר כי תמיד אפשר שלא נקבל היתר על מה שכבר בנינו. אם אנחנו רוצים להיות בטוחים שהבית שלנו הוא חוקי ושלא יקרה לו כלום אנחנו חייבים לתכנן אותו כמו שצריך ולהוציא לו היתר בנייה ורישיון בנייה לפי חוק.
מהו תהליך קבלת היתר בניה?
תהליך קבלת ההיתר יכול לקחת מספר חודשים ואפילו שנה. חשוב להבין שקבלת היתר בנייה היא ריצה לטווח הארוך ויכול לקחת זמן רב עד שנקבל אותה. לא מומלץ לבנות מבנה או תוספת בנייה ללא היתר כי זה למעשה מהווה עבירה ברורה על החוק. כאשר אנחנו מוציאים היתר אנחנו צריכים לעבור מספר שלבים ברורים. לעיתים הבקשה שלנו להיתר תדחה והגורמים הרשמיים יגידו לנו מה אנחנו צריכים לתקן בתוכנית הבנייה שלנו על מנת שכן נהיה זכאים לקבל היתר. לעיתים מוסדות המדינה השונים יוכלו להצביע על ליקויים בבנייה שלנו או לומר לנו על חלקים בתכנון המבנה שלנו שאינם תקינים ושנצטרך לשנות אותם. במקרה שבו תכנית הבנייה שלנו לא מתקבלת אנחנו יכולים להגיש ערער לוועדת היתר גבוה יותר או שפשוט נצטרך לשנות את מתווה הבנייה.
כמה עולה להוציא היתר בניה?
אז כמה בעצם עולה להוציא היתר? הוצאה של היתר בנייה עולה כמה אלפי שקלים. התשלום על היתר הבנייה מתחלק לתשלום לבעלי המקצוע שאנחנו שוכרים באופן פרטי כמו המהנדס והאדריכל שיתכננו את תוכנית הבנייה שלנו ויגישו אותה למנהל ולמועצה בשמנו ויטפלו בתיק בקשת ההיתר שלנו. תשלום נוסף עבור קבלת ההיתר הוא תשלום למדינה עבור מיסים והיטלים שהיא לוקחת מאתנו בשביל להעניק לנו היתר. תשלומים אחרים יכולים לכלול עבודות שיפוץ שאנחנו צריכים לעשות בנכס שלנו על מנת שהוא יוכל לזכות בקבלת היתר. כאשר בנכס שלנו יש ליקויים או כאשר הוא לא עומד בתקני הבטיחות המדינה תדרוש מאתנו לתקן אותו אחרת לא נקבל היתר בנייה לבנייה נוספת. עמידה בתקני הבטיחות חשובה מאוד כי היא מה שיבטיח סכנות בטיחות במבנה שלנו כמו שריפה, הצפה או התמוטטות של המבנה. מגורים או עבודה במבנה שאין לו רישיון מהוות סכנה אמתית לחיים שלנו והם יכולים לסכן מאוד את הבטיחות האישית שלנו.
הגשת בקשה להיתר בניה – במה זה כרוך?
הגשת בקשה להיתר בנייה כרוכה קודם כל בתכנון תכנית אדריכלית של המבנה אותו אנחנו רוצים לבנות או אליו אנחנו רוצים להוסיף תוספת בנייה. כל תכנית מסוג זה צריכה לקבל אישור של אדריכל ולא ניתן לקבל היתר בנייה ללא תכנית מסודרת. בשביל להגיש בקשה לקבלת היתר אנחנו חייבים קודם כל לשלם למדינה ולעמוד בכל הדרישות שלה. לעיתים המדינה תדרוש מאתנו לבצע שינויים בתוכנית המקורית שלנו בגלל דרישות בטיחות או דרישות אחרות ועד שלא נבצע את אותם התיקונים לא נוכל לקבל היתר. הגשת בקשה להיתר בנייה כוללת הרבה מאוד טפסים ותוכניות שיש להגיש וחשוב לעשות זאת לפי החוק ולפי הסדר כי רק כך נבטיח את בטיחות הבנייה שלנו ואת העבודה שבאמת נוכל ונהיה זכאים לקבל היתר בנייה כחוק.
תוקף היתר בניה – לכמה זמן היתר בנייה תקף?
היתר בנייה תקף שנים רבות לאחר שמקבלים אותו. יש להבדיל בין היתר בנייה שקיבלנו ואז בנינו לפיו את המבנה וקיבלנו רישיון למבנה ובין היתר שקיבלנו אבל לא בנינו ודחינו את בניית המבנה של ההיתר ואז ההיתר יכול לפוג מהתוקף שלו. היתר בנייה לא תקף לעשרים או לחמש עשרה שנה ויש להוציא אותו אחת לכמה שנים – אם לא בנינו ישר או בתקופה הקרובה שלאחר הקבלה שלו את המבנה. אם יש לנו ספק האם היתר הבנייה שלנו בתוקף או לא אנחנו חייבים להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בדיני מקרקעין. אם למשל קיבלנו היתר לבנות בית לפני חמש עשרה שנה ועדיין לא התחלנו לבנות אותו אז סביר מאוד להניח שההיתר כבר לא בתוקף ואנחנו נצטרך להוציא היתר חדש. בכל מה שקשור להיתר בנייה אסור לנו להניח הנחות אלא לפעול לפי החוק היבש כי רק כך נהיה מכוסים מבחינה חוקית.
על הוצאת היתר בניה בדיעבד
ניתן להוציא היתר בנייה גם בדיעבד. למעשה הוצאת היתר בנייה בדיעבד היא הוצאת רישיון למבנה שבנינו בעבר ללא רישיון. כאשר אנחנו בונים בית או תוספת בנייה ואין לנו רישיון להם אנחנו חייבים להוציא להם רישיון כמה שיותר מהר. ללא הוצאת רישיון בנייה נסתכן בכל רגע נתון בהרס המבנה שלנו על ידי המדינה או בכך שנצטרך לשלם קנסות כבדים מאוד על בנייה לא חוקית. התשלום של הקנסות על בנייה לא חוקית יכול להגיע גם למיליוני שקלים ולכן חשוב להימנע מכך. הוצאת היתר בנייה בדיעבד היא הרע במיעוטו. לרוב כאשר אנחנו מצויים בתהליך של הוצאת היתר בנייה גם בדיעבד אז אנחנו בטוחים בפני הריסת המבנה שלנו או בפני קבלת קנסות עליו. בתהליך של הוצאת היתר בדיעבד אנחנו כן נצטרך להתמודד אולי עם קנסות שנצטרך לשלם על חריגה בבנייה או אם העבודה שלא נקבל רישיון על כל המבנה שלנו ואז נצטרך להרוס חלק מהמבנה או לבנות אותו מחדש בהתאם להיתר.
מה זה בדיקת היתר בניה ?
בדיקת היתר בנייה היא בדיקה שפקחים של מנהל מקרקעי ישראל או של המועצה המקומית עושים. פקחים אלו יכולים לעשות ביקורת פתע למבנים ובמקרה שאין לנו רישיון הם יכולים לחייב אותנו בהפסקת הבנייה, בעזיבת המבנה ואטימתו או הריסתו וגם בתשלום קנסות בגובה של אלפי ומיליוני שקלים. בדיקת היתר בנייה יכולה להתבצע גם על ידי מהנדס פרטי שאנחנו שוכרים על מנת שהוא יבדוק בשבילנו האם הבנייה בפועל של המבנה שלנו באמת עומדת בהיתר הבנייה שקיבלנו עליו. בהיתרי הבנייה נבחנים גם הנושאים של הבנייה וגם נושאים אחרים כמו למשל המתח החשמלי שיש בבית או כמות השטח שאנחנו תופסים בבנייה עצמה.
למה חשוב לקבל אישורי בניה?
אישורי בנייה הם דבר חשוב מאוד שאסור לזלזל בו. כאשר אנחנו מזלזלים בחוק ולא מוציאים היתר בנייה אנחנו עוברים על החוק ולמעשה פוגעים בו. בדיוק כמו שלא ניסע באור אדום בכביש או שלא נגנוב מחנות או לא נשלם מיסים כך זה גם לא חוקי לא לשלם על היתר בנייה. חשוב מאוד לשלם על היתרי בנייה כי כך אנחנו גם מבטיחים את בטיחות המבנה שלנו ומוודאים שהוא יהיה בטיחותי למגורים ולעבודה. ללא תשלום על היתרי בנייה אנחנו מעמידים את עצמנו במצב מסוכן בו מבנה שעלה לנו מאות אלפי או מיליוני שקלים לבנות יעלה לנו בתשלום קנסות נוספים או ייהרס. היתר בנייה נועד קודם כל לשמור עלינו ועל בטיחות המבנה בו אנחנו גרים או עובדים. היתר בנייה נועד גם לשמור על הסדר הציבורי ולהבטיח שהמרחב הציבורי יהיה מוגן ושאף אחד לא יעשה במרחב הציבורי כשלו כאילו זה הרכוש הפרטי שלו.
הכול על היתר בניה לפרגולה
בניגוד למה שרוב האנשים חושבים בשביל לבנות פרגולה לבית אנחנו חייבים שיהיה לנו היתר בנייה. בנייה של גג פרגולה מחויבת על פי חוק בהוצאת היתר בנייה מסודר. הוצאת היתר בנייה מסודר לפרגולה היא חובה על פי חוק. לרוב הוצאת ההיתר לבנייה של גג פרגולה היא תהליך פשוט מאוד. תהליך זה מחויב על פי חוק כי לפי החוק כל שטח בנוי שיש לו גג הוא כמו עוד חדר בבית. ניתן לעקוף זאת על ידי בנייה של גג מתפרק או גג שלא חסין בפני גשם – ואז לא צריך היתר בנייה. כאשר אנחנו רוצים לבנות גג פרגולה אנחנו חייבים לפי חוק להתייעץ עם אדריכל ומהנדס שיוציאו לנו תוכנית הנדסית. את התוכנית נגיש לוועדות הבנייה על מנת לקבל רישיון. לאחר שיהיה לנו רישיון בנייה נוכל לבנות ללא שום חשש.
מה הסיכונים של בניה ללא היתר ?
בנייה ללא היתר היא בעלת סיכונים רבים. כאשר אנחנו בונים ללא היתר בנייה אנחנו קודם כל מסכנים את עצמנו גם מבחינה בטיחותית, גם מבחינה חוקית וגם מבחינה כלכלית. כל מי שבונה ללא היתר מסתכן בכך שהוא יצטרך לשלם קנסות כספיים גבוהים מאוד הוא יצטרך להתמודד עם הרס המבנה שלו. לעיתים בבנייה לא חוקית יכולים להיות מוגשים נגדנו גם כתבי אישום פליליים בהתאם לשיקול הדעת של הגורמים המוסמכים לכך.
אישורי בניה קלה
קבלת אישור לבנייה קלה זה הרבה יותר קל מאשר קבלת אישור בנייה לבנייה כבדה. למעשה אם אנחנו בונים עוד חדר או גג שניתן לפרק אותם תוך מספר שעות אנחנו לא חייבים להוציא אישור בנייה. הכוונה היא לבנייה שקל לפרק אותה ושלא כולל בטון, עץ או גבס אלא רק חיבור של ברגים או של בד כמו ברזנט. אישורי בנייה קלה הם אישורים שקל להוציא אותם והם יכולים לחסוך לנו הרבה מאוד בעיות בהמשך הדרך. אם אנחנו למשל בונים בית שלם בבנייה קלה עדיין נצטרך להוציא לו היתר בנייה.
הגשה מקוונת להיתר בניה – איך עושים זאת?
כיום אם אנחנו רוצים להוציא היתר בנייה אנחנו לא חייבים לעשות זאת על ידי שליחה של טפסים לרשויות בדואר. תהליך ההוצאה של היתרי בנייה הוא הרבה יותר פשוט היום. כיום ניתן להוציא בקשה להיתר בנייה באופן מקוון דרך האינטרנט. הגשה מקוונת להיתר בניה נעשית על ידי תשלום דרך האינטרנט של התשלום של ההיתר ועל ידי הגשה מקוונת של תוכניות המתאר והבנייה של הנכס שלנו. גם כאשר אנחנו מגישים באופן מקוון את הבקשה להיתר אנחנו עדיין צריכים את הסיוע של אדריכל ומהנדס מקצועיים.
בסופו של דבר היתרי בנייה נועדו להבטיח את הביטחון האישי של כל אחד ואחת מאתנו במרחב הציבורי. כאשר אנחנו בונים מבנה או תוספת למבנה ללא אישור חוקי לכך הוא היתר אנחנו מבצעים עבירה על החוק כמו כל עבירה אחרת ואנחנו מסכנים גם עצמנו וגם את המרחב הציבורי. הוצאת היתר בנייה היא לא צעד מורכב מאוד כמו פעם והיא יכולה להבטיח לנו שקט נפשי וביטחון שהבית שלנו יהיה תמיד בטוח ותמיד נוכל לגור בו. בשביל להוציא היתר חייבים לקבל סיוע מאנשי מקצוע שונים כמו אדריכל, מהנדס ועורך דין מקרקעין. אנשי מקצוע אלו יסייעו לנו לקבל היתר מהר יותר ובקלות רבה יותר בהתמודדות מול הרשויות.
היתר בניה למרפסות
בכדי שתהליך התכנון לתוספת המרפסות והוצאת ההיתרים הבניה יהיה יעיל וינצל את כל זכויות הבניה נדרש ניסיון וידע בתכנון מרפסות שקיים לחברת עידן. לחברה ניסיון מוכח בתכנון אולטימטיבי של כמעט 1,000 מרפסות ברחבי הארץ וקבלת היתר בניה למרפסות במהירות ובלוחות הזמנים הקצרים ביותר. לאנשינו יש את הידע והניסיון הנחוצים להתנהלות מול הרשויות וועדות התכנון והבניה השונות, על מנת להוציא אישורים והיתרי בניה נחוצים ללא עיכובים. השרות אותו אנו מספקים, מייעל עבור הלקוח את ההליך אותו הוא עתיד להוציא אל הפועל ובתוך כך, הוא נהנה מבקרה, ייעוץ וליווי צמוד בכל שלבי הפרויקט.
חברת עידן עובדת עם טובי האדריכלים בארץ המתמחים בתכנון מרפסות וממדים והצאת היתרי בניה למרפסות, בנוסף לחברה בוגר לימודי אדריכלות אשר מבצע בקרה חיצונית על תהליך תכנון המרפסות ומוודא כי התכנון מבוצע בצורה מיטבית.
תהליך הוצאת היתר בניה למרפסות
בשלב הראשון בתהליך הוצאת היתר בניה למרפסות שולחים לשטח מודד מוסמך, תפקידו של המודד הוא להכין תוכניות טופוגרפיות שלהשטח בפורמט מיוחד לצורך שימוש האדריכלים אשר יבצעו את התכנון ובכדי להציג בפני העיריה שדורשת לקבל מפת מדידה טופוגרפית. לאחר המדידה האדריכל מתחיל בתהליך התכנון של המרפסות על האדריכל לתכנן את המרפות בהתאם לתקנות התכנון והבניה ובהתאם לקווי הבניין לאחר אישורי סקיצות על ידי הדייירים ואישור הקונטרוקטור כי אכן ניתן לבנות את המרפסות כפי שהאדריכל תכנן
מכינים תוכניות הגשה סופיות ומגישים לוועדה המקומית לתכנון ובניה והיא לאחר בדיקות מנפיקה היתר בניה. בעלי דירות רבים בכל רחבי הארץ הבינו לאחרונה את החשיבות והיתרונות הרבים במרפסת שמש , לו בשל העובדה שמרפסת שמש מרחיבה את הבית ויוצרת אי בקצה הסלון אליו אפשר להזמין חברים ומשפחה . היתר בניה למרפסות צריך לדעת להוציא. לקבוצת עידן ניסיון בתכנון של מעל 1000 מרפסות שמש בכל רחבי הארץ.
היתר בניה למרפסת
כאשר מבצעים פרויקט של הוספת מרפסות ורוצים לקבל היתר בניה חשוב לבצע את התהליך יחד עם חברה מנוסה בתחום ולא לתכנן מרפסת עם אדריכל לבד ,שכן כאשר מתכננים מרפסת שמש חשוב להיות בעל ידע וניסיון ולדעת כיצד לנהל עם האדריכל את תהליך התכנון והוצאת היתר בניה למרפסות . כאשר בוחרים בחברה שתתכנן את הוספת המרפסות ותפעל להוצאת היתר בניה למרפסות ,חשוב שלחברה יהיה ניסיון בתכנון עיצב וקבלת היתרי בניה למרפסות.
בניינים רבים שפעלו לבד להוצאת היתר בניה למרפסות קיבלו לבסוף מרפסות שמש לא מתאימות להם ולעיתים גם מרפסות שמש אשר לא מנצלות את כל פוטנציאל השטח שניתן להוסיף בתוספת הבניה.
היתר בניה למרפסת עם עידן תכנון
קבוצת עידן מנהלת תכנון בעשרות פרויקטים ובעלת ידע נרחב בתכנון והוצאת היתר בניה למרפסות בעיריות שונות בכל רחבי הארץ . לחברה צוות מקצועי המנוסה בליווי וועדי בתים בתהליך התכנון. אלירן אגב בוגר לימודי אדריכלות ובעל ניסיון בתכנון פרויקטים רבי בארץ ובחול מוודא שתהליך התכנון מנוהל בצורה תקינה . בכל עיר לקבוצת עידן ישנם את האדריכלים המקומיים והקונסטרוקטורים עימם עובדים אותה עיר מרפסות שמש. אנשי המקצוע נבחרו בקפידה ולאחר סינון מועמדים לא מתאימים.
כמו כן היתרון המשמעותי של החברה הוא בכך שהאדריכלים יודעים כי קבוצת עידן הנה ספק עבודה גדול מבחינתם ישנה חלוקת תשלומים שמטיבה עם הדיירים ומוודא שהאדריכל יבצע את תהליך הוצאת היתר הבניה למרפסות בצורה מקצועית ומהירה. עובדי החברה יוצרים קשר יום יומי עם האדריכלים והמהנדסים בכדי לוודא שהתכנון מתקדם בצורה מהירה וחלקה.
הוצאת היתר בניה למרפסת, תכנון קונסטרוקציה, ביצוע בשטח
מלבד הוצאת היתר בניה למרפסת קבוצת עידן מוודא כי הסינרגיה בין הקונסטרוקטור והאדריכל תהיה אופטימלית וכך נוודה שמה שרוצה האדריכל לתכנן אכן ישים מבחינת ביצוע וניתן לתכנון קונסטרוקטיבי ללא מגבלות תוספת מרפסת בבניין קיים.
בשל הניסיון הרב שצברה קבוצת עידן במרוצת השנים , תדעו שכאשר תהליך הוצאת היתר הבניה מתבצע עם עידן אתם תקבלו את המוצר האיכותי ביותר בסיום התהליך.
גם כאשר מעוניינים בקבלת היתר בניה להרחבת מרפסות מומלץ לבצע את תהליך התכנון עם קבוצת עידן.
היתר בניה מרפסת
כאשר מעוניינים להוסיף מרפסת לבניין משותף קיים תחילה חוק שאומר כי יש להחתים 75% מהדיירים על אי התנגדות לפרויקט תוספת המרפסת.
בכדי לבצע פרויקט הוספת מרפסות שמש לבניין משותף קיים יש לקבל תחילה היתרי בניה , שכן תוספת מרפסת הנה תוספת בניה לכל דבר ועניין.
ישנם אדריכלים רבים בשוק ,אך רובם לא מנוסים בקבלת היתרי בניה למרפסות. ישנו הבדל משמעותי בתכנון תוספת בניה למבנה קיים ובין בניה חדשה, כאשר בבניה חדשה עיקר החשיבות הוא על התכנון ובפרויקט הוספת מרפסת למבנה יש להתאים את המיקום והגודל בצורה אופטימלית לדירה הקיימת בכדי לאפשר לבעלי הדירות להינות מהמרפסת החדשה בצורה מיטבית.
תכנון מרפסות שמש – היתר בניה מרפסת מרפסות שמש
לעידן תכנון ניסיון בתכנון והוצאת היתרי בניה לאלפי מרפסות וממ"דים ברחבי ישראל. היכולת לתכנן ולבצע פרויקט תוספת בניה למבנה קיים מאפשרים לחברה לבצע התאמה אופטימלית בין התכנון לביצוע .
קבוצת עידן מציע ליווי פרויקטים של תוספות בניה של ממ"דים , מרפסות והגדלת מרפסות .כאשר התכנון והביצוע מתבצעים בתיאום מלא התוצאה הסופית ומהירות הביצוע מאפשרת ללקוח ליהנות ללקוח ממוצר איכותי , ביצוע מהיר ושקט בכל התהליך.
היתר בניה למרפסות עושים עם עידן תכנון. לחברה מחלקת תכנון המתמחה רק בתוספות בניה לבתים משותפים .לכל פרויקט מוצמד אדריכל מקצועי המלווה את הפרויקט מתחילתו ועד לסיום העבודות.
לקבוצת עידן ניסיון בביצוע הרחבת מרפסת שמש ובנוסף בניית מרפסות שמש בעשרות אתרים ברחבי הארץ עם אנשי המקצוע הטובים והמנוסים ביותר.
יש לוודא כי בפרויקט המרפסות היתר בניה מרפסות :
- ביטוח נגד כל הסיכונים קבלן נגד נזקי גוף ורכוש כולל נגד צד שלישי לרבות עובדי הקבלן, ספקים וכ"ו.
- אחריות לפי חוק מכר (דירות)- התשל"ג- 1973.
- התקשרות עם אתר פסולת בניין מוסדר עפי דרישת העירייה להטמנת פסולת הבניין.
- אגרות בנייה ו/או היטלים ו/או כל דרישה אחרת של העירייה עפ"י היתר הבנייה.
- תשלום אגרות הבנייה ו/או כל דרישה של העירייה תנאי לקבלת היתר בנייה ולתחילת העבודות.
- התקשרות עם מעבדה מוסמכת לביצוע בדיקות עפ"י דרישות העירייה.
פנו אלינו עוד היום לקבלת ייעוץ ראשוני ומחיר אטרקטיבי לתכנון הוספת מרפסות וקבלת היתר בניה.
פנו אלינו עוד לקבלת בדיקת היתכנות ראשונית ללא התחייבות מצידכם ותנו למיטב המומחים בתחום להכין עבורכם דוח המסכם את זכויות הבניה וסקיצה ראשונית למרפסת.
היתר בניה למרפסת -רק עם קבוצת עידן המומחים בתחום
TURN ON KEY-אנחנו מתחייבים למחיר סופי פאושלי לתכנון וביצוע, קבלן מרפסות .
היתר בניה , בחיפה , בתל אביב בנתניה ובכל הארץ פנו אלינו עוד היום לקבלת ייעוץ ראשוני מאדריכל החברה ללא החייבות וללא עלות. לחברה ניסיון בביצוע עשרות פרויקטים של הוספת מרפסות שמש ברחבי הארץ ומשמשת כקבלן מרכזי לביצוע פרויקטים של מרפסות.